BARNEORTOSER

HENSIKT OG FUNKSJON

En ortose er et ortopedisk hjelpemiddel som skal erstatte, gjenopprette eller bedre en tapt funksjon i et støtte- eller bevegelsesorgan.. Dette gjøres gjennom korrigering og stabilisering. Ortoser kan også brukes til avlastning eller motvirke feilstillinger.

DAGLIG BRUK OG VEDLIKEHOLD

Hjelpemiddelet skal brukes i samsvar med hva som er avtalt med rekvirerende lege, din ortopediingeniør og eventuelt fysioterapeut. Det er en risiko for trykk eller gnag ved bruk av et nytt hjelpemiddel. Det er derfor viktig at huden inspiseres etter bruk. Eventuelle trykkmerker skal gå bort etter få minutter. Dersom de ikke forsvinner, så må du ta kontakt med oss for justering. Brukere med nedsatt sensibilitet må være spesielt oppmerksomme på dette. Ortosen bør brukes med en tynn myk sokk uten markerte sømmer. Denne må skiftes jevnlig. Det er også viktig med godt vedlikehold og hjelpemiddelet må derfor rengjøres etter behov. Bruk mildt såpevann og skyll godt, for så lufttørkes.

VIDERE OPPFØLGING

Ved levering planlegges videre oppfølging og ev kontroller avtales. Hjelpemiddelet vil over tid bli slitt ved bruk. Oppstår det ulyder, brekkasje eller annet unormalt, så justerer eller reparerer vi det innen kort tid. Det er viktig å ta kontakt med oss dersom det foreligger forandringer i sykdomsbilde, endringer i kroppsvolum eller vekst. Ta også kontakt hvis nye behov skulle melde seg. Jevnlige kontroller er en god og nødvendig trygghet både for deg som bruker og oss som behandlere.

FORNYELSE

Ortoser vil ha forskjellig levetid grunnet individuelle materialvalg og bruksmønster. Dersom du lurer på noe angående fornyelse av ditt hjelpemiddel, vil din ortopediingeniør være behjelpelig og gjøre en vurdering sammen med deg. Ta gjerne kontakt med oss for timeavtale.

RETUR/GJENVINNING

Ortoser som ikke lenger anvendes, kan enten leveres til din ortopediske klinikk eller nærmeste miljøstasjon.

PDF: (Åpnes i eget vindu) ORTOSER-BARN-20200805.pdf