2024_04_29_6830

– Det beste med jobben er alle menneskene

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

Etter åtte måneder i turnustjeneste trives Andrea Rydland Karlsen (25) kjempegodt både med jobben som ortopediingeniør, kollegene og pasientene.

– Det var litt tilfeldig at jeg begynte på ortopediingeniørstudiet på OsloMet. Jeg har selv fått tilpasset fotsenger og kneortose, og visste derfor litt om yrket. Det å kunne jobbe med mennesker i helsevesenet, og samtidig lage noe praktisk, det følte jeg var midt i blinken for meg, sier Andrea, som også har erfaring som omsorgsarbeider i hjemkommunen Ringsaker.

 

Hun begynte i turnustjeneste høsten 2023, og stortrives med å jobbe ved OCH Ortopedi sin klinikk på Helsfyr. Turnustjenesten for ortopediingeniører er to år, og i løpet av den tiden får Andrea komme borti mye forskjellig innen ortopediske hjelpemidler.

 

– Foreløpig har jeg jobbet mest med fotsenger og ortopedisk fottøy, senere blir det også ortoser og proteser, forteller hun.

 

Andrea mener ortopediingeniør-yrket kombinerer det beste fra to verdener: Hun kan være kreativ og gjerne litt kunstnerisk for å lage gode hjelpemidler, og i tillegg er det svært meningsfylt å få anledning til å hjelpe mennesker.

Valgte turnus etter godt førsteinntrykk

At det ble akkurat OCH Ortopedi som ble Andrea sitt turnussted, handlet mest av alt av et godt førsteinntrykk.

– Jeg var her på bedriftsbesøk som en del av studiet, og følte at jeg ble veldig godt tatt imot. Og det har vært like bra etter at jeg begynte i turnus. Alle som jobber her er veldig inkluderende, hjelpsomme og engasjerte, og det smitter over. Det er alltid hyggelig å komme på jobb, sier hun.

Andrea gir ros til sin arbeidsgiver for å ha et godt turnusprogram med full veiledning gjennom hele løpet. Hun har dedikerte veiledere som følger henne tett opp, og i tillegg tar kollegene seg tid til å bistå henne hvis det for eksempel er noe hun er usikker på med en pasient.

– Det føles veldig trygt og godt å jobbe her. Jeg er ikke redd for å spørre, og føler meg veldig godt ivaretatt både av arbeidsgiveren og kollegene. Det er alltid noen å gå til, og selv om det er en hektisk timeplan så tar folk seg tid, sier den unge turnuskandidaten.

Også utenom jobb er det god stemning, med for eksempel felles joggeturer og skiturer for de som ønsker.

God beliggenhet og fine lokaler

For det meste har Andrea sin arbeidsplass i de nyoppussede lokalene til OCH Ortopedi på Helsfyr, lett tilgjengelig med kollektivtransport. Beliggenheten er veldig praktisk, og det er fint å kunne ønske pasientene velkommen i lyse og trivelige lokaler.

Også utstyret på klinikken er nytt og velfungerende, og OCH er langt fremme i bruken av ny teknologi.

– Det er veldig spennende å få bruke de nyeste metodene som finnes i bransjen. Samtidig synes jeg det er fint å bevare det tradisjonelle også – jeg har lyst til å lære faget helt fra bunnen, sier Andrea, som absolutt vil anbefale både ortopediingeniørfaget og OCH Ortopedi som arbeidsgiver.