Her-er-de-fleste-medarbeiderne-som-jobber-ved-OCH-Innlandet-pa-Lillehammer.-Trivelig-gjeng

ØNSKER VELKOMMEN TIL SPLITTER NY KLINIKK PÅ LILLEHAMMER

TEKST: BJØRNHILD FJELD – FOTO: TORE FJELD

Bli med inn i OCH Ortopedi Innlandet sin nye klinikk i Storgata 170-172 på Lillehammer

De ligger fortsatt i samme gate, men lokalene er blitt større og tilbudet til pasientene bedre

Etter 15 år i Storgata 121, var det på tide å flytte på seg for Lillehammers eneste ortopeditekniske klinikk – OCH Ortopedi Innlandet.

– Leiekontrakten gikk ut, og vi hadde vokst ut av de gamle lokalene, forteller klinikkleder Line Therese Hundere, som jobbet med planlegging av flytteprosessen i et års tid før den fysiske flyttingen skjedde.

Dette har inkludert besøk på andre klinikker for å se på løsninger, og mange forslag til planløsning på matpapir.

Pa-sliperommet-er-det-godt-avtrekk-og-god-plass-nar-det-skal-gjores-tilpasninger-pa-ortoser-og-fotsenger
Nye-lokaler-56-scaled-1

Har fått eget skolager

– I de tidligere lokalene hadde vi 730 m2, nå har vi fått 1240 m2. Det gjør at vi har plass til mye vi ikke hadde mulighet til før. For eksempel har vi fått eget skolager, slik at pasientene kan få med seg spesialskoene hjem samme dag som de kommer inn på klinikken for å prøve, sier Line.

Et eget rom med gangbane og trapp har de også fått plass til, noe som gjør arbeidshverdagen enklere for ortopediingeniørene.

– Før måtte vi ofte ta med pasientene utenfor, for at de skulle få prøve å gå i trapper. Det gjør det mye enklere, når vi kan gjøre alt inne på klinikken, sier ortopediingeniør Hanne Kristin Hårstadhaugen.

Med enklere rutiner, frigjøres tid slik at de også har kapasitet til å ta inn flere pasienter. Det er i dag 22 ansatte på klinikken, men snart skal staben økes med to turnuskandidater og en ny skomedarbeider slik at de blir til sammen 25 kolleger.

Nye-lokaler-19
Nye-lokaler-37-scaled-1

– Det er hyggelig å kunne ønske pasientene velkommen i moderne og tidsriktige lokaler, sier Hanne Kristin.

Har styrket HMS

Klinikkleder Line mener også at HMS er blitt bedre i de større lokalene, noe som ikke minst er viktig for de ansatte.

– Fordi vi har større plass, kan ulike prosesser gjøres i ulike spesialrom. Det er bedre utlufting, og lettere å ha trygge arbeidsprosesser når vi har bedre plass, sier hun.

Flere tekniske løsninger er også kommet på plass, blant annet en takheis som kan brukes til å løfte pasienter inne på et behandlingsrom.

Nye-lokaler-50-scaled-1
Lise-Halbakken-er-en-av-dem-som-moter-pasientene-i-den-nye-trivelige-resepsjonen-

Flyttet på to dager

Når en ortopediteknisk klinikk skal flytte, er det viktig at selve flytteprosessen går så raskt som mulig. Pasientene kan jo ikke vente i ukevis mens klinikken holder stengt – de har medisinske behov som må løses her og nå.

– Selve flyttingen ble gjort 4. og 5. mai, og så åpnet vi den nye klinikken mandag 8. mai. Første dag hadde vi 35 pasienter, forteller Line.Mange av maskinene er nye, og kom på plass før innflytting. Det har også vært gjort gode forberedelser slik at alle systemer og rutiner skulle være oppe og gå med en gang de ansatte var på plass.

Tidligere har det blant annet vært bowlinghall i lokalene, som ligger over en Rema 1000-butikk. Alt som var der fra før, ble tatt vekk, og en ny planløsning bygget opp på nytt. Hovedentreprenøren til prosjektet har vært Syljeåsen AS.

– Jeg er fornøyd med at vi har fått hele klinikken på ett plan, slik at vi unngår trapp og heis, forteller Line Therese Hundere.

En annen forbedring er at det er flere parkeringsplasser, noe som er viktig når de tar imot pasienter med begrenset mobilitet, som ofte kommer langveisfra.