Ortoser

HENSIKT OG FUNKSJON

En ortose er et ortopedisk hjelpemiddel som skal erstatte, gjenopprette eller bedre en tapt funksjon i et støtte- eller bevegelsesorgan. Hovedmålet er å bedre ditt funksjonsnivå. Dette gjøres gjennom stabilisering og korrigering. Ortoser kan også brukes til avlastning eller motvirke feilstillinger.

DAGLIG BRUK OG VEDLIKEHOLD

Hjelpemiddelet skal brukes i samsvar med hva som er avtalt med rekvirerende lege, din ortopediingeniør og eventuelt fysioterapeut. Det kan være en risiko for trykk eller gnag ved bruk av et nytt hjelpemiddel. Huden må derfor inspiseres etter bruk. Eventuelle trykkmerker skal gå bort etter få minutter. Dersom de ikke forsvinner, må du ta kontakt med oss for kontroll og justering. Diabetikere og personer med nedsatt sensibilitet må være spesielt oppmerksomme på dette. Ortosen bør brukes med en tynn strømpe som må skiftes jevnlig. Det er også viktig med godt vedlikehold og rengjøres etter behov. Bruk mild såpevann og skyll godt, for så lufttørkes.

VIDERE OPPFØLGING

Ved levering avtales det kontrolltime dersom det er behov for det. Hjelpemiddelet vil over tid bli slitt ved bruk. Oppstår det ulyder, brekkasje eller annet unormalt, så vil vi justere eller reparere hjelpemiddelet innen kort tid. Det er også viktig å ta kontakt med oss dersom det skjer forandringer i sykdomsbildet, endringer i kroppsvolum eller vekst. Jevnlige kontroller er en god og nødvendig rutine for å beholde komfort ved bruk og tiltenkt behandling.

FORNYELSE

Ortoser vil ha forskjellig levetid grunnet individuelle materialvalg og bruksmønster. Dersom du lurer på noe angående fornyelse av ditt hjelpemiddel, vil din ortopediingeniør være behjelpelig og gjøre en vurdering sammen med deg. Ta gjerne kontakt med oss for timeavtale.

RETUR/GJENVINNING

Ortoser som ikke lenger anvendes kan enten leveres til din ortopediske klinikk eller nærmeste miljøstasjon

PDF: (Åpnes i eget vindu) ORTOSER-20200805.pdf