Fotlidelser

En fotlidelse eller feil i gangfunksjonen, kan føre til smerte i andre deler av kroppen, i rygg, bekken, hofter eller knær.

Da kan en fotseng bidra til at du får mindre smerter.

Fotsenger er skoinnlegg som er individuelt tilpasset foten. Fotsenger kombinert med riktige sko, kan korrigere feilstillinger, avlaste ømme områder og sørge for å fordele belastningen jevnt under fotsålen.

SKO & FOTSENG

Skoinnlegg som er individuelt tilpasset foten kalles en fotseng. Ofte brukes fotsengen sammen med spesialsko.

Hensikten med fotsenger er å korrigere feilstillinger, avlaste ømme områder eller fordele belastningen jevnt under fotsålen.

Ømme områder er ikke kun begrenset til føttene. Smerter i rygg, bekken, hofter og knær kan også være relatert til fotlidelser eller feil i gangfunksjonen. I disse tilfellene vil en fotseng kunne bidra til mindre smerter og en bedre hverdag.

Fotsengen lages etter et fotavtrykk og en gipsavstøpning. For at fotsengen skal fungere optimalt kreves det også gode og riktige sko.

I gjennomsnitt kommer hver av oss til å gå en distanse tilsvarende fire runder rundt jorden i løpet av vår levetid, og for hvert steg belastes foten med inntil to ganger kroppsvekten. Da er det viktig å ta vare på føttene!

Hvis du har smerter og trenger ønsker å se på muligheten for fotseng eller spesialsko er du velkommen til en konsultasjon hos oss. Vi har lang erfaring med produksjon og tilpasning av innlegg og sko. Ut fra dine spesifikke behov finner vi frem til den typen som er best for deg.

Ekspertise

Våre ortopediingenjører er opptatt av samspillet som skapes mellom foten, innlegget (fotsengen) og skoen. De har stor kunnskap om fotens anatomi og biomekanikk, og har spesialisert seg på å kunne velge ut eller lage det innlegget og skoene som er best ut fra dine behov. Det sikrer at du får optimal effekt, enten du trenger hjelp i forbindelse med et fotsår eller en løsning som tar bort smertene i helen når du spiller fotball.

For å lage en fotseng må vi først lage en modell av foten din. Dette kan gjøres ved hjelp av skanner, gips eller skumavtrykk. Innleggen lages ut i fra denne individuelle modellen. Det går å bruke samme modell til å lage flere eksemplarer. «Innleggssåler» er prefabrikerte såler som tilpasses ut fra et fotavtrykk.

For deg som trenger såravlastning har vi også mer medisinsk innrettede sko. Ta kontakt så bistår vi deg gjerne!

Rekvisisjonen

Vi tar utgangspunkt i rekvisisjonen du har fått fra spesialistlegen din, hvis du har en, og analyserer situasjonen slik at vi sammen finner den ortosen som er riktig ut fra dine behov.

Godkjent søknad

Etter en tid får du beskjed om søknaden er godkjent eller avslått.

Økonomisk støtte

Før vi lager din løsning sender vi inn en søknad til NAV om økonomisk støtte.

Produksjon av ditt hjelpemiddel

Fra søknaden er innvilget tar det kort tid å produsere hjelpenmiddlet ditt avhengig av hvor avansert løsningen er.